Inquieta des de sempre per la interioritat i el desenvolupament humà, per la diversitat que ens habita i la complexitat de les relacions humanes. Apassionada per la creativitat, l’expressió humana i la potencialitat que ens impulsa, i alhora atravessada per la profunda dificultat humana d’entendre’ns uns els altres i a nosaltres mateixos, i de sostenir situacions interna i externament molt difícils.

M’he interrogat sempre com es pot estar més en pau amb un/a mateix/a i amb els altres, i com trobar camins amables i humans que ens hi apropin. D’un inici de camí de buscar la inclusió comunitària i de transformació social cap a la pau social, l’escolta, la confiança, el respecte, el diàleg, la honestedat i la consciència del món interior m’han portat a fer camí al voltant de l’existència humana, la pau i benestar interior.

Sobre mi

TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

Antropòloga social, sociòloga, facilitadora de grups, formadora i pedagoga comunitària. Més de 15 anys treballant en projectes de sensibilització al voltant de la cultura de la pau, l’educació a la ciutadania i la inclusió i benestar comunitari en contextos educatius, penitenciaris i comunitaris a Catalunya, França i Itàlia.

Inicia el camí professional per la Sociologia i l’Antropologia Social buscant preguntes i propostes que ajudin a enfilar una millor convivència i comprensió de la diversitat cultural, de les seves dinàmiques d’integració i inclusió. D’aquí neixen projectes d‘educació a la ciutadania i de cultura de la pau amb l’objectiu de prevenir la violència i sensibilitzar sobre la importància de l’escolta, la confiança, el diàleg i la consciència de les emocions per a poder abordar millor el conflicte. En aquest caminar es va dibuixant un profund interès per les dinàmiques de grup, l’aprenentatge col·laboratiu, participatiu i experiencial, i el suport mutu.

M’introdueixo en el món de les arts expressives i la creativitat com a intenció i mitjà per a la consciència personal, l'educació emocional i l’aprenentatge existencial amb el primer any del Màster de Arteterapia Transdisciplinaria y Desarrollo Humano de IATBA. Aquest sentit s’amplifica encara més amb el Postgrau ALAS – Cuerpo y Arte, i també amb la formació de Facilitadora de Ritus de Pas (Escuela Ritos de Paso de Mèxic). En aquí aprofundeixo en la importància de donar espai, escoltar, cuidar i acompanyar els moments de canvis vitals per a un millor aprenentatge vital i benestar emocional.

Actualment cursant la formació Entering the Healing Ground: Grief Ritual Leadership training proposada per Francis Weller, formant-se per a professionalitzar-se com a Artterapeuta a GREFART.

Aquest caminar em submergeix en una proposta de treball més profund sobre la vulnerabilitat i potencialitat que ens habita, el reconeixement dels anhels i neguits de viure, i recobrar la capacitat de respondre activament i creativament en el nostre caminar.