Cicle Creatiu Habitar La Vida – Can Free 2022

Descripción de la publicación.

1/18/20231 min read

A la tardor 2022, vam realitzar el cicle creatiu “Habitar la Vida” al bonic i acollidor espai de Can Free.

En el primer taller, vam indagar sobre la “Materìa subtil, aquella entitat interna que sent”. Això ens va donar material íntim i vivencial sobre el que crear i compartir al voltant d’aquest cos intern que sent i percep la vida.Va ser una trobada molt bonica! Diferents materials orgànics dels boscos del voltant de Can Free ens van nodrir el procés creatiu!

El segon taller, “El Batec: l’ésser vital” vam explorar l’energia vital inherent que habita en nosaltres, les seves possibilitats, textures i intensitats. Ho vam fer primer a través del moviment, que ens va nodrir després l’expressió amb pintura. Tot aquests diàlegs van anar confluint en la creació d’unes performances representant la vitalitat segons la percepció i experiència dels participants. Vam poder fer la segona part del taller a l’exterior, on el procés creatiu va entrar en diàleg amb l’entorn i les seves possibilitats artístiques!

La última sessió es va enfocar en “La pulsió vital: l’ésser que desitja” i “En moviment: l’ésser creador”: Vam endinsar-nos en allò que ens nodreix l’impuls vital, allò que ens fa moure, que ens empeny, que ens dona direcció… allò gustós i plaent, allò que fa que el nostre camí tingui cor, allò que aporta sentit al nostre caminar. Del contacte a la expressió corporal, de la creació amb pintura i collage a una poesia col·lectiva: el diàleg creatiu amb les obres van permetre ampliar les possibilitats de mirar, percebre i apreciar la vida i els seus matisos, d’ampliar les possibilitats creatives amb les que responc a la meva pròpia experiència.

Infinites gràcies a @espai can free per aquest espai tan bonic, l’acollida tan gustosa i per fer-ho tot tan fàcil i bell! Gràcies a tot@s les que heu participat al taller, per la vostra entrega i sensibilitat!